Uberjohtajat rantautuvat suomeen

July 15, 2014

VuokrajohtajatTaksifirma Uber mullistaa digitaalisella toimintamallillaan perinteisesti hyvin suojeltua henkilökuljetusmarkkinaa. TaskRabbit pyrkii tekemään saman yksityishenkilöiden juoksevien asioiden hoidolle.

Nyt Suomeen on rantautumassa verrattavissa oleva malli myös yritysten sisäisten tarpeiden toteuttamiseen. Yhdysvalloissa muutos tunnetaan nimellä supertemp. Euroopassa ja meillä interim manager on tutumpi ilmaisu. Kotimainen vastine vuokrajohtaja kuvaa asiaa hyvin, vaikkakin termin määritelmä on vielä kapea ja mielikuvana lähinnä yrityksiä saneeraava ammattilainen.

Pieni porukka kotimaisia vuokrajohtajia on päättänyt tuoda maailmalta tunnetut toimintatavat ja mallit nyt myös Suomeen. Vuokrajohtajia meiltä on toki löytynyt pitkään, mutta vahvoina ammattilaisena osaajat ovat olleet lähinnä työn touhussa ja toimeksiannot ovat tulleet omien verkostojen kautta.

Tämä pioneeritiimi hakee joukkoonsa kovimmat kotimaiset osaajat ja pyrkii luomaan uberjohtajista verkoston, jonka avulla vuokrajohtajuudet edut ja tarjonta saadaan laajemmin kotimaisen yrityselämän käyttöön.

Koska on oikea aika käyttää uberjohtajaa? Lähes aina. Harva firma ei kohtaa muutoksia toimintaympäristössään tai kehitä toimintaansa. Kovan luokan osaamista tarvitaan erikoistarpeisiin tai toteuttamaan kuukausissa laskettavien hankkeiden läpivientiä. Oikeasta kokemuksesta ja osaamisesta ollaan valmiita maksamaan. Saatavuus ja määritettyihin tavoitteisiin keskittyminen ovat tutkimuksissa (Suomi mukaan lukien) tärkeämpiä kriteereitä kuin pelkkä kustannustehokkuus. Tulokset ratkaisevat.

Aika moni on tavallaan pätkätöissä myös johtavassa asemassa. Nyt sitä toteutetaan pääosin perinteisen palkkatyön muodossa.

Uberjohtajat tulevat mullistamaan tätä mallia ja tarjoamaan osaajille uusia mahdollisuuksia. ResultsRabbits saattaisi olla hauska nimi vuokrajohtajien yhdistykselle.

Pääset vaikuttamaan asiaan liittymällä uberjohtajien joukkoon osoitteessa: http://vuokrajohtajat.launchrock.com/

Ensijulkaisu Digitalist Networkissa. Jos kaipaat vuokrajohtajaa, ota yhteyttä.