Ketterä startup hakee kokenutta tekijää

Startup ja vuokrajohtaja

Uudessa liiketoiminnassa on monta liikkuvaa osaa. Tiimi vasta hioutuu työskentelemään yhdessä. Tuote on muotoutumassa. Asiakkuuksia haetaan ja oikeita kohderyhmiä pohditaan.

Rahoitus on jatkuvasti takaraivossa kummitteleva asia. Agility ja lean ovat startup-yrittäjälle vakiokamaa. Täytyy pystyä hakemaan validaatiota omalla toiminnalle markkinoilta ja mukauttaa toiminta sen mukaisesti. Asiakas on todellinen kuningas.

Koko yrityksen toiminta on ohjattava kuuntelemaan ja löytämään maksavia asiakkaita. Startupille asiakaslähtöisyys on elinehto. Tilapäistä apua saattaa löytyä sijoittajista, Tekesistä ja muista julkisen tuen tarjoajista. Mutta lopulta yritys joutuu kohtaamaan suuren validaattorin – maksavan loppuasiakkaan.

Tässä myrskyisessä ympäristössä ketteryys ja kokemus ovat hyviä apuvälineitä. Startup-yritys on muuttuva ameba, joka hakee suuntaansa ja kokoonpanoansa. Osaamistarpeet ja prioriteetit vaihtuvat matkan varrella.

Tällaisessa tilanteessa vuokrajohtaja pystyy tarjoamaan kokemustaan ja navigoimaan osaltaan yritystä tyynemmille vesille. Dynaaminen ympäristö kaipaa lisää käsipareja ohjaamaan kurssia ja saavuttamaan tavoitteita. Konkari tai pari pystyy auttamaan yrityksen erityistilanteissa.

Rahoituksen hankinta on hyvä esimerkki erikoistarpeesta. Sitä tarvitaan harvakseltaan ja oikealla osaamisella lopputuloksiin on mahdollista päästä nopeammin ja omistajille edullisemmalla kokonaislopputuloksella.

Vuokrajohtajan voi saada paikalle pikaisesti vaikka seuraavaksi aamuksi ja työt voidaan aloittaa saman tien. Apua on helppo mukauttaa tarpeen ja budjetin mukaan yhdestä päivästä kuukaudessa päivään viikossa tai useammin.

Vuokrajohtajan arvolupaus on kuin tehty startup-yrityksiä varten. Tuloksia, tuloksia ja lisää tuloksia – asap!

Kuva: Mike / Flickr.